inloggen | bel voor meer informatie: +31 348 470 894

het ondernemersdiploma goederenvervoer

 

ondernemersdiploma goederenvervoer


ondernemersdiploma goederenvervoerVoor wie is Het ondernemersdiploma goederenvervoer bestemd
Het ondernemersdiploma goederenvervoer is bestemd voor iedereen die voor zichzelf wil beginnen als zelfstandig eigen rijder of transportondernemer en wil voldoen aan de wettelijke eisen (nationaal en internationaal).

De cursus ondernemersdiploma goederenvervoer leidt je op voor de getuigschriften van vakbekwaamheid voor nationaal en internationaal beroepsvervoer voor goederen op de weg van het CCV. Na het afronden van deze cursus ben je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan als eigen rijder of transportondernemer.

Als je een onderneming wilt starten in het beroepsgoederenvervoer, als eigen rijder of transportondernemer heb je een Eurovergunning nodig. Om deze vergunning te verkrijgen moet je onder andere voldoen aan de eis van vakbekwaamheid. Vakbekwaamheid kun je aantonen met het officiële getuigschrift vakbekwaamheid ondernemersdiploma goederenvervoer. Je hebt het erkende getuigschrift nodig om een vergunning aan te kunnen vragen bij de NIWO (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie). Met deze vergunning kun je van start als eigen rijder of je goederentransportbedrijf beginnen!

 

Het ondernemersdiploma goederenvervoer bestaat uit zes modules:

Wegvervoer Goederen
Als ondernemer Goederenvervoer in Nederland, maar ook internationaal, bent u gebonden aan wet- en regelgeving in het vervoer. U leert over de organisaties binnen het goederenvervoer, welke vervoersvormen er bestaan en wat de inrichtingseisen daarvoor zijn. Ook de weginfrastructuur, verkeersregels, ritplanning en voertuigmanagement komen aan bod.

Bedrijfsmanagement
Voor een startend ondernemer is het van belang te weten welke soorten ondernemingsvormen bestaan. Wij leren u de juiste ondernemingsvorm te kiezen en helpen u op weg met het managen van een eigen onderneming. U leert welke verzekeringen nodig zijn voor uw onderneming en voor u als ondernemer. We bereiden u voor op de taken die komen kijken bij het managen van uw eigen bedrijf. Denk aan de beveiliging van uw onderneming en het schrijven van een marketingplan.

Personeelsmanagement
Als hard werkende ondernemer in het wegvervoer kan een moment aanbreken, waarop u personeel in dienst neemt. Vandaar dat we in deze cursus uw kennis en competenties willen ontwikkelen op het gebied van organisatiekunde, sociale wetgeving (arbeidstijdenwet en arbeidstijdenbesluit), personeel en leidinggeven.

Financieel management
Een ondernemer is verplicht een eigen administratie te voeren. We leren u alles over de wettelijke verplichtingen, de voorschriften, ontheffingen en vrijstellingen waar u als ondernemer mee te maken krijgt. In deze cursus Ondernemer Goederenvervoer leert u hoe u een jaarrekening opstelt, hoe een schaduwboekhouding te voeren en hoe u uw boekhouding kunt automatiseren. Maar ook financieringsmogelijkheden komen aan bod.

Calculatie
Dagelijks vinden binnen uw onderneming transacties plaats. Het is van groot belang dat u daarbij beslissingen neemt op basis van juiste cijfers en rapportages. In deze module leert u welke kostenbegrippen van belang zijn en uit welke kostprijscomponenten deze bestaan. U leert vervolgens relevante kostprijzen te berekenen.

Aan het einde van deze boeiende, goed te volgen cursus kunt u uw eigen onderneming in het beroepsgoederenvervoer starten. Neem uw toekomst in eigen hand!

Indien je als eigen rijder aan de slag wilt of een (groot of klein) transportonderneming wilt starten, is het hebben van het vakdiploma transport verplicht om te kunnen voldoen aan de eis van vakbekwaamheid.

Dit geldt dus voor de aankomende eigen rijders, transportondernemers maar ook voor bedrijfsopvolging en bedrijfsovername. Voordat je aan de slag kan als eigen rijder of transportondernemer, moet de onderneming beschikken over een vergunning. Om deze vergunning te kunnen aanvragen bij de NIWO, zowel voor nationaal – als voor internationaal vervoer, dient er binnen het bedrijf ten minste één vakbekwaam persoon (vervoersmanager) aanwezig te zijn die het vakdiploma transport heeft.

De vakbekwaamheid is aan te tonen door het kunnen overleggen van het zogenaamde Getuigschrift, vakdiploma transport of ondernemersdiploma goederenvervoer waarvoor u de cursus kunt volgen.